Gildefeest zondag 3 juni 2012

Een optreden samen met dansers van balletschool Paulette Willemse

In 1996 hebben het Zaltbommels kamerkoor, dat toen nog Toonkunstkoor Rivierenland heette, en leerlingen van balletschool Paulette Willemse een succesvol optreden met zang en dans in de St. Maartenskerk gegeven. Arno van Wijk begeleidde het geheel op het orgel.

Omdat zowel het Zaltbommels Kamerkoor als balletschool Paulette Willemse op het Gildefeest wilden optreden, werd het idee opgevat om hier weer een gezamenlijk optreden van te maken.
Het optreden "Dansante Madrigalen" heeft plaatsgevonden op 3 juni in de Gasthuiskapel. In een sfeervolle entourage namen het koor en de dansers het publiek mee naar vervlogen tijden, waar zang en dans tot het voornaamste vermaak behoorden. Het optreden was een lust voor oog en oor en was een ware afleiding van de veldslagen die tijdens het Gildefeest plaatsvonden.

De foto's van het optreden zijn hier beschikbaar.