Concert cultureel festival in Best op zondag 20 oktober 2013

Het Zaltbommels kamerkoor heeft ook dit jaar weer optreden tijdens het St. Odulphus najaarsconcert, dat op zondag 20 oktober in Best is gegeven. Het heeft stukken ten gehore gebracht van o.a.Verdi, Britten en Vaughan Williams, alleen en samen met andere musici.

Dit concert is onderdeel van een muziekfestival dat plaatsvindt in de maand oktober van ieder oneven jaar en heeft tot doel om een breed spectrum van muzikale cultuur, muzikale tradities en muzikale expressie-middelen onder de aandacht te brengen van een groot publiek.

Jeugdig toptalent uit binnen en buitenland zal afwisselend met musici die hun sporen al verdiend hebben op de nationale en internationale concertpodia een aantal concerten van hoog kwalitatief niveau verzorgen. Wederom kwam er een drietal jonge musici van het Rimsky Korsakov Lyceum uit Sint Petersburg om voor ons op te treden. Maar ook jongeren van eigen bodem lieten zien "dat zij er staan".

2013 was het bilaterale Nederland-Rusland jaar waarin 400 jaar politieke, economische en culturele betrekkingen tussen Nederland en Rusland met een groot aantal activiteiten in herinnering werden gebracht. Het MOB programma van 2013 was mede om die reden opgebouwd rond het thema "Opera en Rusland". Verder was het 100 jaar geleden dat de Engelse componist Benjamin Britten werd geboren en 200 jaar geleden dat de Giuseppe Verdi het levenslicht zag. Werk van deze componisten zal bij diverse gelegenheden centraal staan.

Datum: zondag 20 oktober
Lokatie: St Odulphuskerk te Best