Concert 'Sweet Love' op zondag 22 september 2013

Dit concert in 't Hurns kerkje was een variatie op ‘Sweet Passion’, dat eerder dit jaar werd uitgevoerd in een uitverkochte Gasthuiskapel te Zaltbommel. Met het vernieuwde programma werd tevens toegewerkt naar het cultureel festival dit najaar in Best, waar het koor ook zal optreden.

Het programma schuift langzaam van Engelse songs van Dowland, Purcell en Vaughan Williams via de melancholie van werken van Mendelssohn en Schubert naar de dramatiek van enkele operastukken gecomponeerd door Benjamin Britten en Guiseppe Verdi.

Het Zaltbommels Kamerkoor concerteerde in het kader van Muzikale Mo(NU)menten. Het pianospel werd verzorgd door Olga van der Pennen.

Muzikale Mo(NU)menten is een project waarin – verdeeld over 4 weekenden in september 2013 – concerten plaatsvinden op historische (erfgoed) locaties in het Rivierengebied in alle muzikale genres. In het programma worden verbindingen gemaakt tussen professionals, young professionals en uitstekende amateurs uit het Rivierengebied. De concerten komen tot stand via actieve programmering door het Servicepunt Amateurkunst (SAK), door bundeling van lokale initiatieven en door het stimuleren van lokale organisaties hun activiteiten in het kader van het project te laten plaatsvinden.

Locatie: 't Hurns kerkje, Hurwenen
Datum: zondag 22 september 2013 (aanvang 15:00 uur)
Zaltbommels Kamerkoor o.l.v.Jan Opschoor
Olga van der Pennen, piano