Concert 'Sweet Passion' op woensdag 27 maart 2013

Na het grootse jubileumconcert met de integrale uitvoering van de Missa Choralis van Franz Liszt kwam het Zaltbommels Kamerkoor met een nieuwe productie onder de titel Sweet Passion.

Langzaam schoof het programma met Engelse 'love & nature songs' van Dowland, Purcell en Vaughan Williams naar melancholie in de 'nachtliederen' van Mendelssohn, Schubert en Brahms.

Passend in de week voor Pasen werd het programma afgerond met Liszt's even ingetogen als sprankelend Agnus Dei: van Sweet naar Passion. De vocale werken werden afgewisseld met piano composities van o.m. Brahms en Listz.

Locatie: Gasthuiskapel in Zaltbommel
Datum: woensdag 27 maart 2013
Zaltbommels Kamerkoor o.l.v.Jan Opschoor
Peter van Korlaar, piano soli

De foto's van het optreden zijn hier beschikbaar.