Concert in de kapel, 'Buxtehude naast Purcell' op zondag 6 april 2014

Het Zaltbommels Kamerkoor bracht een programma met cantates en anthems uit de barokperiode. Terwijl Henry Purcell in Engeland "In the midst of Life" en "Thou knowest, Lord" componeerde, werkte Buxtehude aan de andere kant van de Noordzee in Duitsland aan "Jesu meine Freude".

Naast werken voor koor klonken tijdens dit concert in de kapel ook fijnzinnige composities voor zangsolo, zoals "Klaglied", "Music for a while" en enkele instrumentale soli.

Dit concert was een verkorte versie van MEMENTO CANTATE, een concertprogramma dat integraal werd uitgevoerd op zondag 18 mei in de Sint Maartenskerk te Zaltbommel.

Locatie: Kapel Jeroen Bosch Ziekenhuis, Henri Dunantstraat 1, 's Hertogenboch
Datum: zondag 6 april 2014