Concert 'Memento Cantate' op zondag 18 mei 2014

Het Zaltbommels Kamerkoor bracht een nieuw en boeiend concertprogramma met cantates en anthems uit de barokperiode. Terwijl Henry Purcell in Engeland "In the midst of Life" en "Thou knowest, Lord" componeerde, werkte Buxtehude aan de andere kant van de Noordzee in Duitsland aan "Jesu meine Freude". Ook pakten beiden het "Alleluia" op geheel eigen wijze aan.

Naast bovengenoemde koorwerken klonken ook fijnzinnige composities voor zangsolo, zoals "Klaglied" en "Music for a while", naast enkele instrumentale soli.

Het concert werd afgesloten met het bekende feestelijke symfonische anthem "Rejoice in the Lord alway", ook wel "The Bell Anthem" genoemd.

Locatie: Sint Maartenskerk, Zaltbommel
Datum: zondag 18 mei 2014