Concert Memento Pacem op zondag 2 november 2014

Medewerkenden:
piano en orgel - Hugo Bakker
Saxofoon Ensemble MeLoDie - o.l.v. Jean Pennings

Het Zaltbommels Kamerkoor concerteerde onder de titel Memento Pacem. Een gevarieerd concertprogramma dat de sfeer ademde van Allerzielen (in de westerse RK traditie worden op 2 november de overledenen herdacht).

Het barokke deel van het programma bestond uit de Funeral Music of Queen Mary van de beroemde Engelse componist Henry Purcell, in een experimentele setting met saxofoons! Dit bekende werk werd omlijst met madrigalen en motetten van Cornysh, Bennett en enkele componisten uit de Bach familie. Het romantische deel bevatte composities van Liszt (uit de Missa Choralis), een Requiem antifoon van Puccini en werken van Mendelssohn, met als hoogtepunt de prachtige koraal cantate ‘Verleih uns Frieden’.

Het betrof zowel a cappella werken als composities met saxofoon(s), piano en orgel. En het was bovendien een mooie gelegenheid om het nieuwe orgel te horen van de Gasthuiskapel.

De titel van dit concert is ontleend aan het Dona nobis Pacem (geef ons vrede) van Franz Liszt. Memento Pacem maakte deel uit van een reeks concertprogramma’s en werd voorafgegaan door Memento Vivi (2011), ChoraLiszt (2012) en Memento Cantate (2013).

Meer foto's van het optreden zijn hier beschikbaar.