Cultureel festival Best: Zaltbommelskamerkoor met Sibelius en Rachmaninov

Medewerkenden:
Sopraan: Odilia Carmen Chirica - Bariton: Noel Casteleijn
Piano: Olga van der Pennen jonge talenten uit St Petersburg

Het Zaltbommels Kamerkoor was voor de derde keer present tijdens het tweejaarlijks festival ‘Muzikale Oktober Best’. Het najaarsconcert 2015 stond in het teken van de muziek rond de eeuwwisseling en de eerste wereld oorlog. Een programma met muziek van Jean Sibelius, Serge Rachmaninov en Erich Kalman. Van het beroemde ‘Finlandia’, via onder meer het epos ‘Die Gefangene Konigin’ en het beroemde Bogoroditse Devo (Ave Maria) tot enkele operakoren.

Vorige festivalbijdragen bestonden uit werken van Liszt en Puccini (2011) en Verdi en Britten (2013).

Het is voor het Zaltbommels Kamerkoor steeds weer een mooie uitdaging om een verrassende programma-opdracht te realiseren. Er zit altijd ook een opera-tintje in de programmering. Paste in 2011 Liszt nog in de voorbereiding van het 50-jarig jubileumconcert, de bijdrage met composities van de Engelse Britten in het festival van 2013 werd de aanleiding tot de komende productie Memento Pastorale op 8 november a.s. in Zaltbommel. En wie weet waar de Finse componist Sibelius ons brengt .......

De foto's van de repetitie staan hier. Informatie Muzikale Oktober Best: www.stichtingMOB.nl