Concert Springtime op zondag 24 april 2016       concert poster

aanvang concert: 15.30 uur
Vincent van Amsterdam accordeon

Acht eeuwen Engelse koormuziek

Het Zaltbommels Kamerkoor bezong op 24 april de natuur en het leven in een afwisselend lenteconcert. Het koor bracht koorwerken ten gehore met sierlijke melodieën, aardse klanken en soms wringende dissonanten.

Een lenteconcertprogramma onder de titel SPRINGTIME met een dwarsdoorsnee van de Engelse koorliteratuur vanaf de 13e eeuw via renaissance, barok, klassieke periode en de romantiek tot heden: madrigalen, operakoren, songs, traditionals, van Dowland tot Britten en vele componisten daartussen zoals bijvoorbeeld Purcell en Händel, Elgar en Holst.

Medewerking werd verleend door Vincent van Amsterdam, groot promotor van het klassiek accordeon en behorend tot de top van accordeonspelers.
Cum Laude Master of Music Fontys Conservatorium Tilburg, laureaat o.m. Prinses Christina Concours (2007), winnaar Nederlands Conservatorium Concours (2014) en 2015/16 finalist van het Dutch Classic Talent Concours.
Hij speelde werken uit alle stijlperiodes van de Engelse klassieke muziek en ook het kamerkoor begeleiden in diverse werken, waarbij een doorlopende programmalijn ontstond.

De accordeon werd ontwikkeld in Europa in de 19e eeuw en verspreidde zich sindsdien over de hele wereld door haar ongekende mogelijkheden, vooral in de volksmuziek. Nu doet de accordeon ons meteen denken aan smartlappen, muziek uit Parijs of de Balkan. Maar de klankmogelijkheden worden ook steeds meer ontdekt door de ’serieuze’ klassieke muziek. Luister naar deze meester op de accordeon in werken uit de Renaissance naast Chaconne van Händel en Warlock’s Capriol Suite.

Een gevarieerd muzikaal-poetisch programma in voorjaarssfeer in de gastvrije setting van de Zaltbommelse Gasthuiskapel.

Inzingen Inzingen voor het concert.