Concert Memento Pacem II, op zondag 13 november 2016

Irene Maessen sopraan
Thomas van Geelen cello
Hugo Bakker piano en orgel

De titel van het programma: Memento Pacem, is ontleend aan het liturgische ‘Dona nobis Pacem’. Een vredesbede die terugkwam in uitgevoerd werk van Frans Liszt, Mendelssohn en de eigentijdse a capella versie van de Zweedse componist Jan Sandström. De toepasselijke ‘Gabriella’s Song’ uit de film ‘As it is in Heaven’ van Stefan Nilsson bracht het koor in dit programma eveneens ten gehore.

De werken van Felix Mendelssohn die het Zaltbommels Kamerkoor zong, zijn de koraal cantate ‘Verleih uns Frieden’ met een prachtige rol voor cello, uitgevoerd door de getalenteerde jonge cellist Thomas van Geelen. In ‘Lasz, o Herr’ ontstond juist een samenspel tussen het koor en de zeer gekende mezzo-sopraan Irene Maessen. Koordelen wisselden af met cellospel (delen uit Bach’s suites), sopraansoli (aria’s uit koraalcantates en oratorium ’Elias’ en orgelwerk door Hugo Bakker, organist van de Sint-Maartenskerk, die tevens alle begeleidingen verzorgde.