frame voor achtergrond frame voor achtergrond frame voor achtergrond frame voor achtergrond frame voor achtergrond frame voor achtergrond

Home

Concerten

Repertoire

Geschiedenis

Foto's

Contact


Concert Circa Advent, op zondag 26 november 2017

zondag 26 november 2017 voert het Zaltbommels Kamerkoor werken uit van

  • Rossini:           Petite Messe Solennelle (Kyrie en Agnus Dei)
  • Liszt:               Die Seligpreisungen
  • Mendelssohn: Oratorium(deel) Die Geburt Christi, opus 97, en Advent- en Kerstmotetten

Medewerking wordt verleend door de harmonium specialist Klaas Hoek, die eerder met ons werkte in ons 50-jarig jubileumconcert (2012), pianiste Olga van der Pennen en de bariton Noel Casteleyn. Ook bepaald geen onbekenden voor u.

Unieke uitvoering
De uitvoering van het korte Oratorium 'Die Geburt Christi' van Mendelssohn is een unieke gebeurtenis. Dit werk wordt zelden uitgevoerd. En nu ook nog eens in een bijzondere muzikaal en musicologisch verantwoorde uitvoering met drukwind harmonium begeleiding.

Het programma is zorgvuldig uitgewerkt om met ‘laatste zondag kerkelijk jaar elementen’ (Rossini en Liszt) langzaam te schuiven naar Advent (Cherubini en Mendelssohn) en in een opgaande lijn naar Kerst en zelfs Drie Koningen (Mendelssohn). Een programma Rondom = Circa ADVENT, dus. Allemaal componisten ook, die in de periode van de Romantiek cirkelden om ... Parijs, dat was het ‘podium' van wederzijdse ontmoetingen en muzikale stimulansen in de eeuw van de Romantiek.