Zaltbommels kamerkoor

Onze concerten

Een programma Circa Advent door elementen van “de laatste zondag van het kerkelijke jaar” met een opgaande lijn naar Kerst en zelfs Drie Koningen. Alle componisten, cirkelden in de periode van de Romantiek rondom… Parijs. In die tijd het ‘podium’ van wederzijdse ontmoetingen en muzikale stimulansen.

Unieke uitvoering
De uitvoering van het korte Oratorium ‘Die Geburt Christi’ van Mendelssohn is een unieke gebeurtenis. Dit werk wordt zelden uitgevoerd. Het Zaltbommels Kamerkoor brengt dit in een bijzondere muzikaal en musicologisch verantwoorde setting met drukwind harmonium begeleiding.

Daarnaast zijn er werken te beluisteren van:
Fauré                 Cantique de Jean Racine
Rossini              Petite Messe Solennelle (Kyrie en Agnus Dei)
Rheinberger     Engel vom Himmel

Medewerking
Medewerking verlenen de harmoniumspecialist Klaas Hoek, die eerder met ons werkte in ons 50-jarig jubileumconcert (2012), pianiste Olga van der Pennen en de bariton Noël Casteleyn. Beiden werkten ook eerder met het Zaltbommels Kamerkoor samen.

Memento Pacem II

Zondag 13 november 2016 Gasthuiskapel te Zaltbommel

Sopraan                    Irene Maessen
Cello                          Thomas van Geelen
Orgel en piano        Hugo Bakker

Onder de titel Memento Pacem II brengt het Zaltbommels Kamerkoor een ingetogen muzikaal-poëtisch programma in de intieme Zaltbommelse Gasthuiskapel.

Het programma omvatte vooral werken van Felix Mendelssohn – Bartholdy, omlijst door enkele composities van leden uit de Bach familie en Scandinavische componisten.In Mendelssohn’s koraal cantate ‘Verleih uns Frieden’ zit een prachtige rol voor cello, waarvoor de getalenteerde jonge cellist Thomas van Geelen tekende en ‘Laß, o Herr’ was vooral een samenspel van koor en sopraan. Irene Maessen, mezzo-sopraan verleende daarvoor haar medewerking. Hugo Bakker verzorgde alle begeleidingen op orgel- en piano en speelde ook solistisch werken.

OPEN MONUMENTENDAG KASTEEL AMMERSOYEN

Zaterdag 10 september 2016 Kasteel Ammersoyen te Ammerzoden

Een kort, aansprekend programma bestaande uit stukken die het Zaltbommels Kamerkoor eerder tijdens concerten uitgevoerde, maar ook werken uit het programma van november 2016, maar nu in een wel zeer bijzondere setting.

Zondag 24 april 2016 Gasthuiskapel te Zaltbommel.

Accordeon    Vincent van Amsterdam

In een afwisselend lenteconcert bracht het Zaltbommels Kamerkoor een programma over de natuur en leven. Een dwarsdoorsnee van de Engelse koorliteratuur vanaf de 13e eeuw via de Renaissance, Barok, Klassieke periode en Romantiek tot de 20e eeuw: madrigalen, operakoren, songs, traditionals, van Dowland tot Britten en diverse componisten daartussen, zoals Purcell, Händel, Elgar en Holst. Vincent van Amsterdam, behorend tot de top van spelers op het klassiek accordoen, verleende    zijn medewerking en begeleide het Zaltbommels Kamerkoor in diverse werken en speelde solo onder andere delen uit Warlock’s Capriol Suite.

Zondag 8 november 2015 Gasthuiskapel te Zaltbommel

Sopraan        Odilia Carmen Chirica
Piano              Olga van der Pennen

Het Zaltbommels Kamerkoor zong een romantisch programma met composities van Engelse componisten: muziek en poëzie met een landelijk, pastoraal karakter.

Memento Pastorale startte met een overbekend werk van Hubert Parry, waarin Engeland bezongen wordt als land van ultieme schoonheid. Muziek bekend van de ‘Last Night of the Proms’.

Vervolgens klonken meesterwerkjes van beroemdheden als Elgar, Holst en Vaughan Williams. Poëzie op muziek gezet, ‘nature and love madrigaaltjes’ zoals ‘False Love’, ‘Sweet Day’ en het eigentijdse “Of a Rose, a lovely Rose” uit het Magnificat van John Rutter.

Een climax werd bereikt met de Song ‘We shall stand together’, tekst op een variatie uit de beroemde Enigma Variations van Edward Elgar.