Zaltbommels Kamerkoor Concerten

Onze concerten

Volg het Zaltbommels Kamerkoor op Facebook voor de laatste berichten over het wel en wee van het koor en onze plannen.

Kerstconcert 21 december

Vrijdag, 21 december 2022, Sint-Maartenskerk Zaltbommel

Met kerstliederen, die net een beetje anders zijn. Zaltbommel Kamerkoor in samenwerking met Belcanto.

Najaarsconcert 21 oktober

Vrijdag, 21 okober 2022, Martinuskerk Oliestraat Zaltbommel

Het Zaltbommels Kamerkoor bestaat 60 jaar. Dat vieren we.

Herdenkingsconcert Hugo Bakker

Vrijdag, 10 juni 2022, 20.00, Grote of Sint-Maartenskerk Zaltbommel

Bevrijdingsconcert 5 mei

Donderdag, 5 mei 2022, 15.00, Muziektent Zaltbommel

Al bij de 75-jarige herdenking in 2020 zou het Zaltbommels Kamerkoor de 5 mei-festiviteiten met koorzang kleur geven. In 2022 gaat het dan echt gebeuren. Het is lente, de zon schijnt en het Zaltbommels Kamerkoor bereidt zich vol vreugde voor op het Bevrijdingsconcert van. Van harte welkom! De toegang is vrij.

Kerstconcert en Concert rondom het Nederlandse landschap 2021 niet doorgegaan

Beide concerten zijn helaas afgelast in verband met corona.

Speciale opening en zondagochtend Emmy Verhey Festival

Donderdag, 10 september en zondagochtend 13 september 2021 in de Gasthuiskapel Zaltbommel

Voor het jubileumjaar van het Emmy Verhey Festival is een extra feestelijk programma samengesteld, met als verbindend thema Schrijvers en Muziek. Al verschillende schrijvers hebben hun medewerking toegezegd, onder wie P.F. Thomése. Hij heeft samen met sopraan Irene Maessen en het Zaltbommels Kamerkoor een prachtig programma gecreëerd voor de openingsavond van het festival en later voor het algemene publiek op zondagochtend.

Opening tentoonstelling 25 jaar Martinus Nijhoffbrug

Vrijdag, 18 juni 2021, Sint-Maartenskerk Zaltbommel

Oud-minister Annemarie Jorritsma opent op 18 juni de tentoonstelling met foto’s van de Martinus Nijhoffbrug in de Sint-Maartenskerk. Zij opende als Minister van Verkeer en Waterstaat de brug 25 jaar geleden op 18 januari.

Herdenken in vrijheid

Maandag, 27 januari 2020, 20.00 uur in de Gasthuiskapel Zaltbommel

Een kort, aansprekend programma bestaande uit stukken die het Zaltbommels Kamerkoor eerder tijdens concerten uitvoerde en nieuwe stukken. Dit  concert staat in het teken van de Holocaust Herdenkingsdag.

Kerstconcert 2019

Woensdag 18 december 2019 om 20.00 uur, Sint-Maartenskerk, Kerkplein 1 te Zaltbommel

Geniet van de tweede editie van het indrukwekkende Kerstconcert met niemand minder dan Hugo Bakker, Zaltbommels Kamerkoor en KZM-Belcanto. Een hartverwarmende muzikale avond met ‘eigen’ toptalent. Burgemeester Pieter van Maaren opent het hartverwarmende concert ‘Stille Nacht’.

JUBILEUMCONCERT MEMENTO JUBILATIO
Zondag 4 november 2018 15.30 uur Sint-Maartenskerk, Kerkplein Zaltbommel

Sopraan solist                  Heleen Bongenaar
Strijkensemble
o.l.v. concertmeester    Marta Lopez Vega
Drukwindharmonium   Klaas Hoek

Jubileumconcert ter ere van het 55-jarig bestaan van het Zaltbommels Kamerkoor. Een verrassend Mendelssohnprogramma met bekende en minder bekende werken als hymnen, motetten, liederen, oratoria en cantates.

MENDELSSOHN DUBBEL
Dinsdag 11 september 2018 20.15 uur Kerk Sint Jan-de-Doper, Sint Jansplein 2 Waalwijk

Organist         Iskander Zalialdinov

Onder de titel Mendelssohn Dubbel presenteert het Zaltbommels Kamerkoor een co-productie met de Russische organist Iskander Zalialdinov. Zij brengen orgelwerken en liederen van Mendelssohn ten gehore.

CIRCA ADVENT
Zondag 26 november 2017 St. Martinuskerk Zaltbommel

Een programma door elementen van “de laatste zondag van het kerkelijke jaar” met een opgaande lijn naar Kerst en zelfs Drie Koningen. Alle componisten, cirkelden in de periode van de Romantiek rondom… Parijs. In die tijd het ‘podium’ van wederzijdse ontmoetingen en muzikale stimulansen.

Unieke uitvoering
De uitvoering van het korte Oratorium ‘Die Geburt Christi’ van Mendelssohn was een unieke gebeurtenis, daar dit werk zelden wordt uitgevoerd. In een bijzondere muzikaal en musicologisch verantwoorde setting met drukwind harmonium begeleiding.

Medewerkenden
Harmoniumspecialist Klaas Hoek, pianiste Olga van der Pennen en de bariton Noël Casteleyn.

MEMENTO PACEM II
Zondag 13 november 2016 Gasthuiskapel Zaltbommel

Sopraan                    Irene Maessen
Cello                          Thomas van Geelen
Orgel en piano        Hugo Bakker

Een ingetogen muzikaal-poëtisch programma met vooral werken van Felix Mendelssohn – Bartholdy, omlijst door enkele composities van leden uit de Bachfamilie en Scandinavische componisten.

In Mendelssohn’s koraal cantate ‘Verleih uns Frieden’  vertolkte de getalenteerde jonge cellist Thomas van Geelen de prachtige rol voor cello. ‘Laß, o Herr’ was vooral een samenspel van koor en sopraan Irene Maessen. Hugo Bakker begeleide op orgel- en piano en speelde ook solistisch werken.

OPEN MONUMENTENDAG KASTEEL AMMERSOYEN
Zaterdag 10 september 2016 Kasteel Ammersoyen te Ammerzoden

Een kort, aansprekend programma bestaande uit stukken die het Zaltbommels Kamerkoor eerder tijdens concerten uitvoerde en werken uit het programma van november 2016, maar nu in een wel zeer bijzondere setting.

SPRINGTIME
Zondag 24 april 2016 Gasthuiskapel Zaltbommel

Accordeon    Vincent van Amsterdam

In een afwisselend lenteconcert bracht het Zaltbommels Kamerkoor een programma over de natuur en het leven. Een dwarsdoorsnee van de Engelse koorliteratuur vanaf de 13e eeuw via de Renaissance, Barok, Klassieke periode en Romantiek tot de 20e eeuw: madrigalen, operakoren, songs, traditionals, van Dowland tot Britten en diverse componisten daartussen, zoals Purcell, Händel, Elgar en Holst. Vincent van Amsterdam, behorend tot de top van spelers op het klassiek accordeon, verleende zijn medewerking en begeleidde het Zaltbommels Kamerkoor in diverse werken. Ook speelde hij solo, onder andere delen uit Warlock’s Capriol Suite.

MEMENTO PASTORALE
Zondag 8 november 2015 Gasthuiskapel Zaltbommel

Sopraan        Odilia Carmen Chirica
Piano              Olga van der Pennen

Het Zaltbommels Kamerkoor zong een romantisch programma met composities van Engelse componisten: muziek en poëzie met een landelijk, pastoraal karakter.

Memento Pastorale startte met een overbekend werk van Hubert Parry, waarin Engeland bezongen wordt als land van ultieme schoonheid. Muziek bekend van de ‘Last Night of the Proms’.
Vervolgens klonken meesterwerkjes van beroemdheden als Elgar, Holst en Vaughan Williams. Poëzie op muziek gezet, ‘nature and love madrigaaltjes’ zoals ‘False Love’, ‘Sweet Day’ en het eigentijdse “Of a Rose, a lovely Rose” uit het Magnificat van John Rutter.
De climax was de Song ‘We shall stand together’, tekst op een variatie uit de beroemde Enigma Variations van Edward Elgar.

DROMEN IN VRIJHEID
Zaterdag 29 & 30 juni en 7 september 2019

Unieke poëtische en dansante koorproductie op de historische locaties Slot Loevestein, in de Sint-Maartenskerk te midden van de indrukwekkende festivalexpositie ‘Between’ en in Kasteel Ammersoyen.

Harpiste Lisette de Nooijer
Ballet Balletschool Paulette Willemse
Dichter Thom Ummels

Repertoire uit de romantiek met nadruk op natuur en eigentijdse vrijheidssongs van onder andere Mendelssohn, Schubert, Sibelius en Gabriella’s Song uit de film ‘As it is in Heaven’. Samen met dynamisch ballet, de voordracht van toepasselijke poëzie en begeleiding door een harpiste naar een idee van Jan Opschoor.