Zaltbommels Kamerkoor Nieuws

Hier zie je het laaste nieuws  van het Zaltbommels Kamerkoor. Je kunt ons ook volgen op Facebook voor de laatste berichten over het wel en wee van het koor en over onze plannen.

Opmaat naar Die sonne, die mane, die sterren

1024 771 Zaltbommels Kamerkoor

Er werd flink gerepeteerd op de gezellige, jaarlijkse Koordag voor ons concert Die sonne,die mane, die sterren. De komende weken worden de puntjes op de i gezet.

Die sonne, die mane, die sterren op 26 mei 15.00

791 1024 Zaltbommels Kamerkoor

Ons volgende concert komt er snel aan.

Het nieuwe, kleurrijke a-capellaprogramma ‘Die sonne, die mane, die sterren’ van het Zaltbommels Kamerkoor o.l.v. dirigente Irene Maessen neemt u mee op een muzikale reis door een zeer gevarieerd landschap. Hieruit blijkt maar weer hoe veelzijdig het Zaltbommels Kamerkoor is.
Op deze reis klinken liederen uit de renaissance van onder andere Orlando Di Lasso en Arbeau, maar ook uit de Franse romantiek en 20ste eeuw van onder meer Maurice Duruflé en Camille Saint-Saëns. Dit zijn de parels van de a-capellakoorzang.
Het koor begint met muziek van Nederlandse bodem uit de vroege renaissance en barok. Daar treffen we onder andere Jan Pietersz. Sweelinck. Dirigent Paul van Nevel maakte voor het Nederlands Kamerkoor een arrangement van Sweelincks orgelvariaties ‘Mein junges Leben hat ein End.’ Deze partituur mogen we speciaal voor dit concert gebruiken. Daarnaast zingt het koor bewerkingen van volksliederen, waaronder het Wilhelmus (rond 1600), dat pas veel later ons volkslied is geworden.
Dan volgen er hedendaagse Nederlandse composities van Sylvia en Irene Maessen op teksten van de middeleeuwse Hadewijch en de veel modernere Martinus Nijhoff. Sylvia, een zus van Irene, daagt de zangers uit om klanken te zingen die nieuw zijn voor het Zaltbommels Kamerkoor.
Irene componeerde haar lied voor het koor tijdens corona op het gedicht ‘Ik ging naar Bommel om de brug te zien’. In kleine koorbezetting werd deze compositie in première gebracht op het Emmy Verhey Festival.

Koop alvast je ticket.

Plannen 2024

600 612 Zaltbommels Kamerkoor

Het wordt weer een mooi concertjaar voor het Zaltbommels Kamerkoor. Het repeteert om dit jaar weer een paar mooie en verrassende concerten neer te zetten.
Het voorjaarsconcert op 26 mei a.s. belooft niet alleen een muzikale ervaring te zijn, maar ook een reis door de geschiedenis en diversiteit van de a capella koormuziek. Begin november, in de Adventstijd, is weer een stemmig concert gepland. En met kerst volgen enkele optredens met niet alleen traditionele bekende kerstliederen.

2×25

622 411 Zaltbommels Kamerkoor

Joke, alt, en Rob, tenor, zijn al 25 jaar lid van het Zaltbommels Kamerkoor. Joke was ook bestuurslid. Tijdens de jaarlijkse ledenvergadering werden ze in het zonnetje gezet. De voorzitter overhandigde hen een mooie oorkonde.

Kerstnacht

426 658 Zaltbommels Kamerkoor

Tijdens de Kerstnachtdienst van de Protestantse Gemeente Zaltbommel trad een afvaardiging van ons koor op met hartverwarmende liederen in een goed gevulde maar koude Sint-Maartenskerk.

Besloten kerstconcert voor onze trouwste fans

689 519 Zaltbommels Kamerkoor

Onze trouwe fans en partners nodigden we uit voor een (gratis) miniconcert in de Gasthuiskapel op 20 december. Op deze mooie plek vinden sinds kort ook onze wekelijkse repetities plaats.
Het afgelopen jaar voelden we ons gesteund door de aanwezigheid van de fans bij onze concerten. Als blijk van die waardering werd dit concert aangeboden, waarin we mooie Christmas Carols ten gehore brachten.
Na dit optreden hieven we het glas om het jaar af te sluiten en trakteerden op een heerlijk hartig hapje.
We hopen velen van onze fans weer terug te zien bij onze concerten in 2024!

Kerstspecial De Grote Aak

506 643 Zaltbommels Kamerkoor

Bij een van de 2 Kerstspecials van De Grote Aak omlijstte een deel van het Zaltbommels Kamerkoor het diner met mooie kerstliederen. Stille Nacht werd vol overtuiging meegezongen door de bezoekers. We werden in de coulissen in de watten gelegd met een heerlijk kerstdiner.

Ontroerend concert Reflectie

979 876 Zaltbommels Kamerkoor

Samen met zo’n 160 bezoekers herdacht het Zaltbommels Kamerkoor geliefde overledenen, tijdens haar concert Reflectie in de Sint-Martinuskerk op zaterdag 4 november jongstleden.
Het koor stond weer onder de bezielende leiding van dirigent Irene Maessen. Organist Leendert Verduijn soleerde op beide orgels en begeleidde het koor bij enkele missen, en ook bij andere koormuziek, die velen ontroerde. Het bijzondere My Heart’s in the Highlands van de Estse componist Arvo Pärt was voor menigeen het hoogtepunt van het concert, ook vanwege de afwisseling tussen zang- en orgelklanken.
Er werd gemusiceerd, maar er was ook ruimte om te reflecteren tijdens het ingetogen sfeervolle concert. Het Zaltbommels Kamerkoor droeg in de week rondom Allerzielen en Allerheiligen op een fijne manier bij aan het gedenken van onze ontvallen dierbaren.

De ticketverkoop van start

791 1024 Zaltbommels Kamerkoor

Tickets

De verkoop van Reflectie, een bespiegelend requiemconcert, is van start gegaan. Zaterdag 4 november in de Sint-Martinuskerk te Zaltbommel

Nieuw seizoen, nieuw concert

1024 768 Zaltbommels Kamerkoor

Uitgerust gaan we binnenkort weer aan de slag. We gaan spiegelen. Het komende concert heet Reflectie, bespiegelend requiemconcert. Noteer zaterdag 4 november.
De rode draad door dit concert zijn de teksten van het requiem, op muziek gezet door verschillende componisten. Een requiem is een katholieke mis, die wordt opgedragen voor een overledene.
U gaat een avond beleven met muziek van Mozart en Haydn, die via de Franse romantiek van Fauré en Duruflé uitmondt in de reflectieve muziek van de Estse componist Arvo Pärt. De minder bekende componisten Johann Heinrich Rolle, tijdgenoot van Mozart, de Nederlandse Albert de Klerk en Michael Haydn zorgen voor verrassende momenten.
Naast de requiemteksten wordt het Onze Vader uitgevoerd in de Franse taal (Gabriel Duruflé) en in het Latijn (Albert de Klerk).
Dit concert vindt plaats in de week van Allerzielen, waarin we onze overleden geliefden gedenken.
Bijzonder is dat tijdens het concert in de Sint-Martinuskerk beide orgels worden bespeeld door Leendert Verduijn, stadsorganist van Zaltbommel. Het kleine orgel bij het altaar wordt vóór de pauze bespeeld, en daarna zal het grote orgel boven de kerkentree in zijn volle breedte klinken.

Ons laatste nieuws

Houd ons hier in de gaten en volg ons op Facebook voor de laatste berichten over het wel en wee van het koor en onze plannen.