Zaltbommels Kamerkoor Nieuws

Hier zie je het laaste nieuws  van het Zaltbommels Kamerkoor. Je kunt ons ook volgen op Facebook voor de laatste berichten over het wel en wee van het koor en over onze plannen.

Plannen 2024

600 612 Zaltbommels Kamerkoor

Het wordt weer een mooi concertjaar voor het Zaltbommels Kamerkoor. Het repeteert om dit jaar weer een paar mooie en verrassende concerten neer te zetten.
Het voorjaarsconcert op 26 mei a.s. belooft niet alleen een muzikale ervaring te zijn, maar ook een reis door de geschiedenis en diversiteit van de a capella koormuziek. Begin november, in de Adventstijd, is weer een stemmig concert gepland. En met kerst volgen enkele optredens met niet alleen traditionele bekende kerstliederen.

2×25

622 411 Zaltbommels Kamerkoor

Joke, alt, en Rob, tenor, zijn al 25 jaar lid van het Zaltbommels Kamerkoor. Joke was ook bestuurslid. Tijdens de jaarlijkse ledenvergadering werden ze in het zonnetje gezet. De voorzitter overhandigde hen een mooie oorkonde.

Kerstnacht

426 658 Zaltbommels Kamerkoor

Tijdens de Kerstnachtdienst van de Protestantse Gemeente Zaltbommel trad een afvaardiging van ons koor op met hartverwarmende liederen in een goed gevulde maar koude Sint-Maartenskerk.

Besloten kerstconcert voor onze trouwste fans

689 519 Zaltbommels Kamerkoor

Onze trouwe fans en partners nodigden we uit voor een (gratis) miniconcert in de Gasthuiskapel op 20 december. Op deze mooie plek vinden sinds kort ook onze wekelijkse repetities plaats.
Het afgelopen jaar voelden we ons gesteund door de aanwezigheid van de fans bij onze concerten. Als blijk van die waardering werd dit concert aangeboden, waarin we mooie Christmas Carols ten gehore brachten.
Na dit optreden hieven we het glas om het jaar af te sluiten en trakteerden op een heerlijk hartig hapje.
We hopen velen van onze fans weer terug te zien bij onze concerten in 2024!

Kerstspecial De Grote Aak

506 643 Zaltbommels Kamerkoor

Bij een van de 2 Kerstspecials van De Grote Aak omlijstte een deel van het Zaltbommels Kamerkoor het diner met mooie kerstliederen. Stille Nacht werd vol overtuiging meegezongen door de bezoekers. We werden in de coulissen in de watten gelegd met een heerlijk kerstdiner.

Ontroerend concert Reflectie

979 876 Zaltbommels Kamerkoor

Samen met zo’n 160 bezoekers herdacht het Zaltbommels Kamerkoor geliefde overledenen, tijdens haar concert Reflectie in de Sint-Martinuskerk op zaterdag 4 november jongstleden.
Het koor stond weer onder de bezielende leiding van dirigent Irene Maessen. Organist Leendert Verduijn soleerde op beide orgels en begeleidde het koor bij enkele missen, en ook bij andere koormuziek, die velen ontroerde. Het bijzondere My Heart’s in the Highlands van de Estse componist Arvo Pärt was voor menigeen het hoogtepunt van het concert, ook vanwege de afwisseling tussen zang- en orgelklanken.
Er werd gemusiceerd, maar er was ook ruimte om te reflecteren tijdens het ingetogen sfeervolle concert. Het Zaltbommels Kamerkoor droeg in de week rondom Allerzielen en Allerheiligen op een fijne manier bij aan het gedenken van onze ontvallen dierbaren.

De ticketverkoop van start

791 1024 Zaltbommels Kamerkoor

Tickets

De verkoop van Reflectie, een bespiegelend requiemconcert, is van start gegaan. Zaterdag 4 november in de Sint-Martinuskerk te Zaltbommel

Nieuw seizoen, nieuw concert

1024 768 Zaltbommels Kamerkoor

Uitgerust gaan we binnenkort weer aan de slag. We gaan spiegelen. Het komende concert heet Reflectie, bespiegelend requiemconcert. Noteer zaterdag 4 november.
De rode draad door dit concert zijn de teksten van het requiem, op muziek gezet door verschillende componisten. Een requiem is een katholieke mis, die wordt opgedragen voor een overledene.
U gaat een avond beleven met muziek van Mozart en Haydn, die via de Franse romantiek van Fauré en Duruflé uitmondt in de reflectieve muziek van de Estse componist Arvo Pärt. De minder bekende componisten Johann Heinrich Rolle, tijdgenoot van Mozart, de Nederlandse Albert de Klerk en Michael Haydn zorgen voor verrassende momenten.
Naast de requiemteksten wordt het Onze Vader uitgevoerd in de Franse taal (Gabriel Duruflé) en in het Latijn (Albert de Klerk).
Dit concert vindt plaats in de week van Allerzielen, waarin we onze overleden geliefden gedenken.
Bijzonder is dat tijdens het concert in de Sint-Martinuskerk beide orgels worden bespeeld door Leendert Verduijn, stadsorganist van Zaltbommel. Het kleine orgel bij het altaar wordt vóór de pauze bespeeld, en daarna zal het grote orgel boven de kerkentree in zijn volle breedte klinken.

Zomerborrel en vakantie

304 374 Zaltbommels Kamerkoor

Na ons bijzondere Bachconcert zijn we rustig aan begonnen met de voorbereidingen voor een najaarsconcert.
Na de laatste repetities was daar de zomerborrel. Met alweer heerlijke hapjes van ons koorlid Kees. We wensen onze fans en alle koorleden een hele ontspannen zomer.

Terugblik op Bach, een muzikale familie

473 1024 Zaltbommels Kamerkoor

Bach, een muzikale familie, is voorbij. Voor een uitverkochte zaal zong het Zaltbommels Kamerkoor in de mooie Gasthuiskapel. De familie Bach telde vele componisten. Werken van Johann, Johann Christoph, Carl Phillip Emanuel, Johann Christoph Friedrich en uiteraard Johann Sebastian werden ten gehore gebracht. Ursula Dütschler begeleidde de meeste stukken op haar klavecimbel en speelde haar solo’s met veel gevoel. Van Johann Christoph Friedrich Bach vertolkte zij sonate nummer 3.
Wat tevreden reacties van het publiek: “prachtig” en “het koor heeft zichzelf overtroffen.” Het koor zelf heeft voor de ingewikkelde muziek heel hard gerepeteerd. Maar des te groter was de voldoening: “we hebben ‘t voor elkaar gekregen” en “het was genieten.”

Ons laatste nieuws

Houd ons hier in de gaten en volg ons op Facebook voor de laatste berichten over het wel en wee van het koor en onze plannen.