Nieuw seizoen, nieuw concert

1024 768 Zaltbommels Kamerkoor

Uitgerust gaan we binnenkort weer aan de slag. We gaan spiegelen. Het komende concert heet Reflectie, bespiegelend requiemconcert. Noteer zaterdag 4 november.
De rode draad door dit concert zijn de teksten van het requiem, op muziek gezet door verschillende componisten. Een requiem is een katholieke mis, die wordt opgedragen voor een overledene.
U gaat een avond beleven met muziek van Mozart en Haydn, die via de Franse romantiek van Fauré en Duruflé uitmondt in de reflectieve muziek van de Estse componist Arvo Pärt. De minder bekende componisten Johann Heinrich Rolle, tijdgenoot van Mozart, de Nederlandse Albert de Klerk en Michael Haydn zorgen voor verrassende momenten.
Naast de requiemteksten wordt het Onze Vader uitgevoerd in de Franse taal (Gabriel Duruflé) en in het Latijn (Albert de Klerk).
Dit concert vindt plaats in de week van Allerzielen, waarin we onze overleden geliefden gedenken.
Bijzonder is dat tijdens het concert in de Sint-Martinuskerk beide orgels worden bespeeld door Leendert Verduijn, stadsorganist van Zaltbommel. Het kleine orgel bij het altaar wordt vóór de pauze bespeeld, en daarna zal het grote orgel boven de kerkentree in zijn volle breedte klinken.